top of page

Hurra!

G%C3%84NGET%20p%C3%A4rm_edited.jpg

Till salu:   www.galleriemilie.fi , KIPA Loviisa,

Café Favorit Loviisa, Porin Taidemuseo

Barnbok publicerad i augusti 2020

Språk: svenska. 30 sidor. Storlek: 20,5 x 26,5 cm.

Pris: 25€

Vi har tillverkat en barnbok. Bilderna är kärleksfullt gjorda av Kristina Elo och texten har Anders T. Peedu lika kärleksfullt knopat ihop.

När Albert Einstein fick frågan hur samhället ska rusta sig inför framtiden, svarade han: “Läs för barnen”. Astrid Lindgren formulerade sig så här: “Hur morgondagens värld ska se ut beror till stor del på det mått av fantasi och inbillningskraft vi ger till våra barn via sagor och berättelser”.

Sagor och berättelser hjälper barnen att förstå och skapa bilder av världen vi lever i samt att kunna lära sig hantera den. Dagens barn och unga spenderar timmar framför datorer och mobiltelefoner i stället för att läsa just böcker.

När människan då processar sagans/bokens bilder och text stimulerar hen sin fantasi, kreativitet samt empati. Att uppleva det mörka som övervinns med ett lyckligt slut är viktigt i förståelsen av att vi ibland går igenom något svårt för att det sedan kan bli bra igen.

Betrakta den här boken och alla andra böcker som ett värdefullt redskap för dig och dina barn. Läsa bör man annars dör man

(i alla fall andligt).

24.7.2020

Kristina Elo & Anders T. Peedu

1.jpg
bottom of page